Stockholms skorstensrenovering SSR

Skorstensmurning

 

Mura ny skorsten

Vi murar om alla slags skorstenar med storleks anpassade tegelstenar för att bibehålla samma kanalarea. På toppen tillverkas och monteras en öppningsbar Omegahuv som regnskydd samt för bättre genomdrag. Efter kundens behov murar vi också en ny skorsten eller installerar typgodkänd modulskorsten.

Reparera befintlig skorsten

Frostskador, lösa stenar, sprickor och flagande puts är tecken på en skorsten som behöver repareras. Murbruksfogarna i skorstenen slits hårt av väder och vind och blir lätt porösa.
Och med porösa fogar är det fritt fram för regn och smält snö, som kan ställa till med fuktskador. Då är det hög tid att reparera skorstenen. Se Laga skorsten

Slätputsning av skorsten

En skorsten går många gånger att rädda genom att delvis mura samt fylla igen frostsprängda delar. Efter det näta och slätputsa hela skorstenen. På toppen tillverkad samt monteras en ny öppningsbar Omega huv som regnskydd samt för bättre genomdrag.

På vår Facebook visas bilder före och efter av nya eller renoverade skorstenar samt skorstenar med Omegahuv!

Stockholms skorstensrenovering SSR renoverar skorstenens yttre men också skadade rök-och ventilationskanaler. Vi gör även plåttäckning av skorstenar, monterar skorstenshuvar samt utför övriga plåtarbeten.